user_mobilelogo

 

Het Instituut voor Permanente Vorming van de faculteit Diergeneeskunde verzorgt in Merelbeke post-academische opleidingen voor dierenartsen.

Klik op het logo om het aanbod voor paarden te zien :

Instituut voor permanente vorming - diergeneeskunde

Op 15 februari 2020 organiseert de WVGP vzw opnieuw een studiedag met een

masterclass (→ zie programma) en een

studienamiddag (→ zie programma)

 

                                         aanmelden

 


gold-sponsors (alfabetisch):

     

 

silver-sponsor 

Dechra

 

news hour-sponsor  en lunch sponsor:

GST

 

Identificatie

Recent is de procedure voor de registratie van paardachtigen aangepast. De documenten voor de registratieprocedure werden veranderd en een gedeelte van de registratie kan nu digitaal gebeuren. Meer informatie is te vinden op de website van de FOD volksgezondheid of van de Belgische confederatie van het paard (BCP) of van de europese commisie. Richtlijnen voor het op de juiste manier invullen van het signalement vind u in volgend pdf document op de website van het BCP

 

 

Hoe verdovende middelen en psychotropen bestellen

 

U vind een overzichtsartikel over het bestellen van verdovende  en psychotrope middelen (KB 6/9/2017) als u op de volgende link klikt : https://www.vetcompendium.be/nl/

 


 

 

 

 

West Nile virus in Duitsland

In september 2018 is het eerste geval van een West Nile virus besmetting bij paarden in Duitsland vastgesteld.

Lees meer....


 

  

 

 

 

 

 

Zusterverenigingen

 

DGZ nodigt u uit voor een studieavond paard.

Bij DGZ ziet men jaarlijks een stijging van het aantal paarden die worden aangeboden voor autopsie. Daarom organiseert DGZ een opleidingsavond voor paardenpractici en dierenartsen met interesse voor paarden. Aan de hand van interessante gevallen uit onze autopsiezaal krijgt u inzicht in de meerwaarde van autopsie en histologie bij paardendiagnostiek.

De autopsiedierenartsen Veronique Saey, Katrijn Rosiers en Han Versnaeyen geven u samen met dierenarts Annick Gryspeerdt van Equi Focus Point Belgium een kijkje in de autopsiezaal aan de hand van boeiend beeldmateriaal.

Klik hier voor het volledige programma.